Rijvaardigheidscentrum

Frank Massop bezit als enige in de Achterhoek een rijvaardigheidscentrum. Het rijvaardigheidscentrum van Frank Massop bestaat uit een Rijsimulator voor auto en motor’. Je kunt al met rijlessen beginnen als je 16 bent. Je lest namelijk niet op de openbare weg maar in een heuse simulator.

Het rijvaardigheidscentrum brengt veel voordelen met zich mee, zoals:
  • Leerlingen kunnen beginnen met lessen in de simulator vlak na de 16e verjaardag.
  • De lessen in de simulator zijn aanzienlijk goedkoper in vergelijking met de gewone rijlessen.
  • Mensen die moeite hebben met schakelen, hebben dit onderdeel al onder de knie voor ze beginnen met lessen op de openbare weg.
  • Veel leerlingen zijn angstig, dat ze schade veroorzaken aan de lesauto. Doordat deze angst in de simulator geen rol speelt kan een leerling sneller leren.
  • Tijdens het rijexamen wordt een bepaalde kijktechniek van je verwacht die je al kunt leren in de simulator.
  • Je vorderingen op de rijsimulator worden bijgehouden en kun je inzien op de website van Drivemasters.
  • Onderzoek van de TU Delft wijst uit dat je 7% hoger slagingspercentage hebt wanneer je, op je 16e start met lessen in het rijvaardigheidscentrum (op basis van CBR cijfers)

sim_smallRijscholen die al met de simulator werken, melden dat een leerling in 8 tot 12 simulatorlessen hetzelfde kan leren als in 10 tot 15 lessen op straat. Dit is ook logisch te verklaren. Op straat ben je altijd afhankelijk hoe de verkeerssituatie op dat moment is; in de simulator zet je de situatie naar je hand en kun je dat meer of minder complex maken.


motor_simulatorDe motor simulator

Naast dit rijvaardigheidscentrum voor autorijles, heeft verkeerschool Frank Massop ook een rijvaardigheidscentrum voor motorrijles. Als je motor wilt gaan rijden, maar eigenlijk nog te bang bent om meteen op straat te beginnen, of heb je nog nooit geschakeld op een motor, dan is dit rijvaardigheidscentrum een hele goede en goedkope manier om hier kennis mee te maken.
Door gebruik te maken van een motor simulator, leert u het motorrijden 2x zo snel. Hierdoor is het schakelen, sturen, gasgeven en remmen in 10 minuten geleerd. Hiervoor is normaal minimaal 1 ½ uur voor nodig. Ook voor het ontwikkelen van verkeersinzicht is de simulator bijzonder geschikt. Ook voor de ervaren motorrijder is een module “Gevaarherkenning” ontwikkeld; hiermee leer je, in een korte tijd op een veilige manier om te gaan met extreme verkeerssituaties.