Auto met aanhangwagen

Rijbewijs BE

Je krijgt van ons een theorieboek over aanhangwagens te leen. Hierin staat veel nuttige informatie over het rijden met een aanhanger en natuurlijk regels en borden.

Verder geven wij een lijst met de meest gestelde vragen, van de examinator, aan jou mee naar huis, zodat je die thuis kunt oefenen. De examinator begint namelijk met het stellen van vragen over de kentekens en je moet een controle aan de aanhangwagen doen. Deze informatie kun je dus uit het boek halen en gaat dan niet van de rijles tijd af.


Start met een rijtest

Om een opleiding op maat te kunnen verzorgen, starten wij de opleiding met een rijtest. Tijdens de rijtest, die maximaal 2 uur duurt, bepalen we jouw niveau en geven we een opleidings advies. Je krijgt dan zelf ook een idee, wat er met het examen van je wordt verwacht. Uiteraard delen we je na de test direct in voor je totale opleiding en het officiele CBR-praktijkexamen! Ben je een supertalent of beschik je al over bijzonder veel rijervaring? Dan toont de rijtest aan dat je geschikt bent voor de extra snelle compactopleiding. Al binnen vijf uur haal je dan jouw rijbewijs, het CBR praktijkexamen meegerekend! Meestal toont de rijtest echter aan dat je een compactopleiding van zeven uur nodig hebt. Geen probleem! Ook dan behaal je immers binnen één dag je aanvullende rijbewijs E achter B.